*Nettavisen* Nyheter.

Kreftsyke Ingrid Bjørnov gjør comeback

I januar 2018 la Ingrid Bjørnov ut melding på Facebook om at hun måtte avlyse en turne på grunn av kreftsykdom. Nå varsler hun to sommerkonserter med hemmelig gjest på Geiteberg kulturbruk 15. og 16. juni. Foto: Faksimile: Facebook

- Hun gleder seg veldig til å stå på scenen igjen.

05.05.18 14:23

I januar fortalte den folkekjære artisten Ingrid Bjørnov (54) at hun har kreft med spredning.

- Så kom kreften. Den beit meg i leggen i fjor sommer, jeg ble operert i en fei og kjørte hyperaktiv sykmelding gjennom høsten. Nå er det spredning og jeg må gjennom en hestekur som ikke lar seg forene med reising og pianospill. Det er med tungt hjerte jeg avlyser resten av Steinway to Heaven-turnéen. Legger meg i de beste hender, håper å komme grusomt tilbake, skrev Bjørnov på sin Facebook i januar.

Hun fikk kreftdiagnosen sommeren 2017, én uke før premieren på Steinway to Heaven-showet. Hun gjennomførte likevel høstturneen, etter å ha fått behandling på sykehus, men fikk altså tilbakefall i januar.

Delvis sykemeldt

Nå skal artisten tilbake på scenen. I sommer skal hun gjøre flere opptredener.

– Ingrid er fortsatt delvis sykemeldt, men vi er veldige glade for at hun skal gjøre noen konserter i løpet av sommeren, skriver Bjørnovs manager, Lisbeth Wiberg-Olsen, i en E-post til Nettavisen.

– Hun gleder seg veldig til å stå på scenen igjen, fortsetter manageren.

Klikk på bildet for å forstørre.

TILBAKE PÅ SCENEN: Her Ingrid Bjørnov under en presentasjon av programmet ved Det Norske Teatret for høsten 2015. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Bjørnov gjør fem konserter i sommer. Først ut er Domkirkeodden, Hamardomen 9. juni.

Det var på Facebook Ingrid Bjørnov først fortalte om de nye konsertplanene.

«Varsel om mer tralling! Min indre korsanger gleder seg kraftig», skriver hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

DEN GANG DA: Dollie de Luxe vant den norske finalen i Melodi Grand Prix med melodien "Lenge leve livet" i april 1984. Her Ingrid Bjørnov (t.v.) og Benedicte Adrian med filler i håret etter seieren. Foto: Erik Thorberg (NTB scanpix)

Ble hedret for sitt engasjement for mennesker med Downs

Tross den alvorlige diagnosen, så har artisten lagt ut flere oppdateringer på Facebook denne våren.

Bjørnov har vært gjest i radioprogrammet «Herreavdelingen på NRK P1. I tillegg har hun delt flere gode minner fra da popduoen Dollie herjet på 1980-tallet.

I april mottok musikeren «Marte-prisen 2018» for sitt engasjement for mennesker med Downs syndrom og ikke minst for aksjonen «Dagsverk for Down» som hun startet i 2015.

Bjørnov først kjent gjennom popduoen Dollie de Luxe sammen med Benedicte Adrian (54).

Senere har hun som soloartist utmerket seg med en rekke anerkjente show.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag