Gå til sidens hovedinnhold

Kreftsyke Jan ga 100.000 kroner til Kulturhuset

Alvorlig syke Jan Jakobsen får ikke anledning til å bruke alle pengene sine selv, og ga fredag en stor gave til sin gamle arbeidsgiver.

NARVIK (Fremover): Jan Jakobsen var vaktmester på Folkets Hus fra 1988 frem til han ble syk for ett år siden. Fredag dukket han overraskende opp på sin gamle arbeidsplass med en stor sjekk i lomma.

Vil gi noe tilbake
- Jeg ønsker å gi noe tilbake til Narvik kulturhus som jeg elsker. Jeg jobbet her i 22 år, og for meg gir det en uforbeholden glede å gi en gave tilbake, sier Jan Jakobsen til avisa Fremover.

Han gir sjekken på 100.000 kroner til daglig leder Bjørnar Mikkelborg.

Trivdes hver dag
Jan er tydelig på at han trivdes på jobb hver eneste dag. For han var Narvik kulturhus en arbeidsplass hvor det alltid skjedde ting.

- Det var en spennende jobb, og jeg hadde en veldig fri arbeidsdag.

Vil gi mens han kan
Jan har tenkt på å gi gaven lenge, og velger å gi gaven mens han fremdeles er frisk nok til å klare det.

- Jeg får jo ikke selv bruk for pengene, sier Jan stille.

Rørt til tårer
Bjørnar Mikkelborg var en av de som ble rørt til tårer over gaven fra Jan. Han forteller at ettermiddagskaffen endte opp i mange tårer.

- Maken til lojal og pliktoppfyllende medarbeider skal du lete lenge etter. Vi jobbet i lag i 15 år, og det var egentlig han som skulle fått gave fra oss, mener Mikkelborg.

Flygel
Pengene skal gå til å finansiere et nytt flygel. Det gamle ble ødelagt av aske fra brannen i Teatersalen. Et nytt flygel koster rundt 1,2 millioner kroner. Kulturhuset får en halv million fra forsikringsselskapet, og nå altså 100.000 i gave.

Dermed gjenstår det 600.000 kroner for å finansiere flygelet.

- Næringslivet i byen bør være med å bidra, mener Jan Jakobsen.

Du kan lese mer om den rørende historien i lørdagens Fremover eller på ipad.

Les flere saker i Fremover her.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her