*Nettavisen* Nyheter.

Kreftvaksine etterforskes

Det etterforskes nå om HPV-vaksine kan være årsaken til at to kvinner er døde.

28.01.08 15:09

(Side2) Det etterforskes nå om en vaksine mot livmorhalskreft kan være årsaken til at to kvinner er døde. Kvinnene skal ha tatt vaksinen Gardasil, som er en vaksine som skal beskytte mot livmorhalskreft.

Kvinnene skal, ifølge Daily Mail, komme fra Tyskland og Østerrike. Alderen på kvinnene er ikke offentliggjort.

HPV-virus
Vaksinen har fått mye oppmerksomhet fordi den skal beskytte mot det smittsomme viruset HPV som er en seksuelt overførbar sykdom. I Norge er HPV-viruset en av de mest vanlige kjønnssykdommene.

Les: Etter den søte kløe...

Det har ikke tidligere blitt rapportert om lignende dødsfall i Europa, men, tre kvinner i USA på 12, 19 og 22 år skal være døde etter å ha tatt Gardasil-vaksinen.

Ingen beviser
Det er ikke blitt bevist noe direkte sammenheng mellom dødsfallene og Gardasil, og dødårsaken til kvinnene kunne ikke identifiseres.

- Det er ikke blitt identifisert noen direkte sammenheng mellom dødsfallet av de unge kvinnene og Gardasil, sier Det Europeiske Legemiddelkontoret (European Medicines Agency, EMEA).

Det er ikke noen planer om å fraråde kvinner til å ta vaksinen, som 1,5 millioner mennesker i Europa allerede har blitt vaksinert med.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag