RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krekar: - Jeg ville danne et politisk parti

Krekar viser frem seks fingre før han fremstilles i Oslo tingrett for fengslingsforlengelse. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Krekar viser frem seks fingre før han fremstilles i Oslo tingrett for fengslingsforlengelse. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Krekar mener Rawti Shax er en ideologi som han drømmer om å bygge et politisk parti på, ikke en terrororganisasjon slik italienske myndigheter hevder.

– Som jeg har bekreftet, Rawti er meg og jeg er Rawti. Det er ikke en organisasjon. Men jeg hadde ambisjoner om at dette kunne være en ideologi når folk møttes, og at det kunne blitt et offisielt politisk parti i Kurdistan, sier Krekar til Oslo tingrett.

Fredag møtte han nok en gang i retten, denne gangen til en fengslingsforlengelse etter at Justisdepartementet mottok en utleveringsbegjæring fra Italia for ham og en 42-åring.

PST ber Oslo tingrett om å holde dem fengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Krekar, eller Najmuddin Faraj Ahmad som han egentlig heter, avviser anklagene fra italienske myndigheter, som mener han leder en terrororganisasjon kalt Rawti Shax. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere