RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UTSATT: Tingrettens avgjørelse om politiets vedtak om å tvangsflytte Mulla Krekar til Kyrksæterøra er utsatt til onsdag. Foto: Scanpix
UTSATT: Tingrettens avgjørelse om politiets vedtak om å tvangsflytte Mulla Krekar til Kyrksæterøra er utsatt til onsdag. Foto: Scanpix

Krekar-avgjørelse utsatt til fredag

Sist oppdatert:
Får ikke vite om han må til Kyrksæterøra i dag.

Etter nesten sju timer med rettsforhandlinger om hvorvidt tvangsflyttingen av Krekar er gyldig, eller ikke, ble det klart at avgjørelsen ikke kommer før fredag.

Tingrettsdommer Oddmund Svarteberg sa ved rettsmøtets slutt at avgjørelsen vil komme etter lunsj fredag. Han sa også at han regner med at dommen ankes, uansett utfall.

Les også: Nå smiler ikke Krekar lenger

Krekar og hans advokat Brynjar Meling kjemper for å oppheve vedtaket om at 58-åringen skal tvangsflyttes til Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag med meldeplikt.

Politiinspektør Vegard Rødås og politiet mener på sin side at vedtaket er gyldig, og at Krekar kommer til å utgjøre en mindre trussel ved at han bor langt unna Oslo og flyplasser.

Les også: NRK-kjendis tok selfie sammen med Krekar

Les også: - Jeg vil ikke til Kyrksæterøra

Smilet forsvant
Da rettsmøtet ble satt tirsdag morgen ble partene enige om å bruke oppsettende virkning. Det innebærer at virkningen av avgjørelsen utsettes til anken er behandlet.

Det betyr at Krekar kan bli værende i Oslo fram til en eventuell anke er behandlet, hvis han og Meling skulle få medhold i tingretten. 

Da Krekar ankom retten tirsdag morgen smilte han til pressen, og var i tilsynelatende godt humør. Men etter politiets beskrivelse av ham som en norsk trussel og "konfliktentreprenør" forsvant smilet.

- Redusert trussel
Tirsdag formiddag fortalte politiinspektør, Vegard Rødås, Oslo tingrett hvorfor politiet vil tvangsflytte Krekar til Kyrksæterøra.

- Det kan ikke være tvil. Trusselen blir redusert.

Det vil i så fall bety at Krekar får langt mindre kontakt med familien sin som bor i Oslo.

I PSTs vurdering beskrives Krekar som en som - selv uten internett - kan utgjøre en trussel fordi han har en sterk stilling i enkelte miljøer. PST frykter også at fengselsoppholdet har gitt ham en slags martyrposisjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere