Gå til sidens hovedinnhold

- Krekar er ikke bekymret

Mulla Krekar hevder han ikke hadde til hensikt å true noen, sier advokat Brynjar Meling.

Tirsdag ble det kjent at mulla Krekar er tiltalt for trusler mot Høyre-leder Erna Solberg.

- På mange måter er han glad for tiltalen. Det gir han en mulighet å svare for seg i retten, og si hva som er sagt og si hva som er ment, i hvilke sammenhenger det er kommet og hvorfor ting er sagt, sier Krekars advokat, Brynjar Meling, til Nettavisen.

- Ikke hensikt å true
Ifølge advokat Meling, som har snakket med sin klient tirsdag, var det ikke Krekars hensikt å true noen.

- Han har bare svart hva islam sier om hennes liv, så er dette blitt oppfattet som trusler. Han mener det verken har vært hans hensikt i å true noen, eller at han kraft, styrke eller posisjon til å true noen, sier Meling.

- Han er en mann som står ved sine ord og står hva han har sagt. Så er det interessante å se i hvilke sammenhenger det er kommet og hvor, fortsetter Meling.

«Min død vil koste det norske samfunnet»
Bakgrunnen for tiltalen er trusler Krekar kom med på en pressekonferanse i juni i fjor, da han advarte mot konsekvensene hvis han ble sendt ut av Norge.

«Min død vil koste det norske samfunnet. Om for eksempel Erna Solberg kaster meg ut av landet og er årsak til at jeg dør, så vil hun lide samme skjebne», sa Krekar på pressekonferansen som var stengt for norske journalister.

Mulla Krekar er også tiltalt for å ha truet fire andre personer med døden på flere nettsamfunn og på telefon, bekrefter statsadvokat Marit Bakkevig overfor VG Nett.

- Ikke bekymret
Ifølge Krekars advokat, Brynjar Meling, er ikke den omstridte kurderen bekymret for tiltalen, og føler seg godt forberedt mot rettssaken.

- Det tror jeg vi skal klare. Jeg hadde et godt møte med Krekar i dag. Dette er kjent stoff for oss, sånn at vi ser fram til, og føler oss velforberedt til rettssaken når den tid kommer.

- Krekar er ikke bekymret, for å si det på den på den måten.

Les også: Mulla Krekar vil bli henrettet ved retur
Les også: Nå anmelder Siv Krekar

Risikerer 15 år
Men Meling vedgår at hans klient stor overfor en alvorlig tiltale.

- I forhold til straffeloven er det en svært alvorlig tiltale. Det er ikke så mange andre strafferammer som har mer enn 15 års tiltale i dette landet. Derfor må vi ta det på alvor og få fram den faktiske og rette siden av saken.

- Målet er, når man har en klient som mener seg uskyldig, å gå for en frifinnelse, avslutter Meling.

- Bra
Erna Solberg selv har ikke vært tilgjengelig for intervju om denne saken, men har sendt ut en pressemelding med følgende melding:

- Det er bra at politiet tar trusler på alvor. Dersom politiet mener at Krekar har brutt loven er det bra han blir tiltalt, sier Erna Solberg.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken