RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krekar får flere tilhengere

Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)
Sist oppdatert:
PST frykter at Krekar skal bli en kilde til inspirasjon.

Oslo (NTB): Flere unge, radikale norske muslimer hyller mulla Krekar, som onsdag ble varetektsfengslet i åtte uker. PST frykter at Krekar skal bli en kilde til inspirasjon.

Det samme miljøet som sto bak karikaturprotestene gir nå sin støtte til mulla Krekar, skriver VG Nett. Ifølge avisen har støtten til Krekar fra unge, radikale norske muslimer eksplodert den siste tiden.

På et nettsted blir mulla Krekar hyllet og kalt «onkel». Et av medlemmene på nettsiden kaller Krekar «løven av muslimene i Norge», andre kaller ham «Løve av tawheed». Tawheed betyr «troen på at Gud er én».

Krekar blir også hyllet for sine angivelige trusler mot Norge og nordmenn.

- Mulla Krekar er en ideolog, tenker og lærer. Vi registrerer at det også er andre som ytrer seg om ham som fremstår som islamister, men vi som forsvarere er opptatt av han ikke blir assosiert med deres ståsted og standpunkter, sier Krekars forsvarer Brynjar Meling.

Shoaib Sultan, tidligere leder i Islamsk Råd, mener unge radikale islamister har kastet seg på saken etter at Krekar igjen har fått stor oppmerksomhet i norske medier. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere