Gå til sidens hovedinnhold

Krekar fikk bo på Plaza

I 11 døgn bodde mulla Krekar og familien på Plaza i Oslo.

Etter attentatet mot mulla Krekar i hans hjem på Tøyen måtte familien bringes i sikkerhet. Hasteløsningen politiet valgte var å inlosjere familien på Radisson Blu Plaza Hotel midt i sentrum av Oslo.

Det melder TV 2.

Ifølge nyhetskanalen leide politiet tre suiter, to til Krekar-familien og en til politifolkene. Døgnet rundt ble de passet på.

Hemmelig regning
Hva regningen for oppholdet kom på, vil Oslo-politiet ikke si noe om, men ifølge TV 2 kan det dreie seg om rundt 80.000 kroner. Nå har Krekar og familien flyttet inn på hemmelig adresse på et sted de betaler selv.

- Kostnadseffektivt
Politiet forsvarer Plaza-oppholdet.

- Dette er både praktisk og kostnadseffektivt framfor å ha dyre løsningen stående ubrukte over tid, sier Johan Fredriksen, stabssjef i Oslo politidistrikt, til TV 2 Nyhtene.

Kaller saken en farse
Frp-leder Siv Jensen, som lenge har tatt til orde for å internere mulla Krekar, forstår ikke hvorfor familien måtte bo på hotell etter skyteepisoden.

- Dette er en sammenhengende farse fra ende til annen. Nå er det vel på tide at regjeringen rydder opp i dette, sier hun til TV 2.

Jensen mener norske myndigheter ikke hadde behøvd å bekymre seg for Krekars sikkerhet dersom de hadde fulgt Fremskrittspartiets forslag og internert ham.

Skal kastes ut
Mulla Krekar, som egentlig heter Najmuddin Faraj Ahmad, er kurder fra Nord-Irak og kom til Norge i 1991 som kvoteflyktning. Han var en av grunnleggerne og ledet mellom 1991 og 2002 opprørsbevegelsen Ansar al-Islam. USA og andre land har Ansar al-Islam på sin terrorliste. I 2006 la FN ham til en liste over personer man tror har forbindelser til terrororganisasjonen al-Qaida.

Norsk høyesterett har slått fast at mulla Krekar er en fare for rikets sikkerhet og godkjent at han kan kastes ut av landet. Regjeringen sier at han skal ut, så snart forholdene i Irak tillater det.

Norske og irakiske myndigher er i dialog om Krekar-saken.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner