RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krekar godtok forlenget varetektsfengsling

Krekar har tidligere samtykket til forlenget varetekt, selv om han nekter for å ha gjort noe straffbart.
Krekar har tidligere samtykket til forlenget varetekt, selv om han nekter for å ha gjort noe straffbart. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Mulla Krekar godtok fredag politiets ønske om å holde ham varetektsfengslet i fire nye uker.

Etterforskningen av saken mot mulla Krekar er ferdig, og saken er oversendt til statsadvokaten, men politiet vil likevel holde ham i varetekt.

– Vi ønsker å ha ham i varetekt fram til hovedforhandlingen på grunn av gjentakelsesfaren, opplyste politiinspektør Vegard Rødås i Oslo politidistrikt til NTB før fengslingsmøtet.

Krekar har tidligere samtykket til forlenget varetekt, selv om han nekter for å ha gjort noe straffbart. Dermed har fengslingsforlengelsene gått som såkalt kontorforretning, uten at Krekar har møtt i retten. Det samme gjentok seg fredag,

Krekar, som egentlig heter Najmuddin Faraj Ahmad, er siktet for trusler og for å ha oppfordret til straffbare handlinger. I 2010 ble han dømt til fengsel i to år og ti måneder for trusler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere