RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I RETTEN: Tirsdag møtte Faraj Ahmad Najmudding, alias Mulla Krekar, i Oslo tingrett for å få begjært politiets beslutning om tvungent oppholdssted på Kyrksæterøra.
I RETTEN: Tirsdag møtte Faraj Ahmad Najmudding, alias Mulla Krekar, i Oslo tingrett for å få begjært politiets beslutning om tvungent oppholdssted på Kyrksæterøra. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Krekar-kjennelsen kommer først mandag

Sist oppdatert:
Kjennelsen i saken om tvangsbosetting av mulla Krekar på Kyrksæterøra kommer først mandag.

Oslo (NTB): Den kan ventes ved 10-tiden, opplyser informasjonssjef Irene Ramm i Oslo tingrett.

Retten skal ta stilling til politiets avgjørelse om å tvangsbosette mulla Krekar i på Jarlen mottak i Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag-kommunen Hemne. Krekar, som ble løslatt fra fengsel tidligere denne måneden, påklaget vedtaket, og dermed kom saken til behandling i retten tirsdag denne uka.


Vedtaket om tvangsflytting er basert på en instruks fra justisminister Anders Anundsen (Frp), som lar politiet vurdere å pålegge personer som Krekar et bestemt bosted og meldeplikt.

Flere av landets fremste eksperter på juss mener instruksen er i strid med rettsstatsprinsipper, Grunnloven og menneskerettighetene.

Tingrettsdommer Oddmund Svarteberg har uttalt at han regner med at rettens avgjørelse vil bli anket, uansett utfall. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere