Gå til sidens hovedinnhold

- Krekar må sone i Irak!

- Selv om han anker dommen, sett ham i fengsel, sier lederen i justiskomiteen, Per Sandberg (Frp).

Mandag ettermiddag falt dommen mot Mulla Krekar: Fem års fengsel for å ha fremmet drapstrusler en rekke ganger.

- Det betyr at anmeldelsen fra Siv Jensen (Frp) var på sin plass – og at det Krekar har gjort er meget alvorlig, både for riket og for enkeltpersoner, sier Sandberg til Nettavisen.

Frp-lederen politianmeldte Krekar 10. juni 2010 fordi han kvelden før hadde kommet med trusler mot norske myndigheter på en internasjonal presskonferanse i Oslo. På arabisk erklærte Krekar at dersom han skulle bli drept etter en utvisning fra Norge, ville de ansvarlige selv bli drept; for eksempel av Ansar al-Islam, Al-Qaeda eller hans egne barn.

Les hele anmeldelsen her

- Bør fengsles uansett
Dommen blir anket, men det mener Sandberg ikke bør ha så stor praktisk betydning:

- Uansett anke, håper vi nå at Krekar blir varetektsfengslet og at det i fengslingsperioden blir fremforhandlet en utvisningsavtale, slik at han kan sone dommen i Irak.

Han vil ikke uttale seg om dommens innhold, men er glad dommeren har tatt politiet på alvor - og at de igjen har tatt anmelderne på alvor.

- Prøvd i mer en ti år
- Hvor sannsynlig ser du på muligheten for å få ham utvist nå?

- Nå har vi prøvd i ti år, så det er på tide å lykkes nå. Denne dommen bør ikke gjøre det noe vanskeligere å få til en sluttavtale, mener Sandberg.

Sandberg er klinkende klar på hva Frps synes Krekar fortjener:

- Vi har ønsket ham på lukket avdeling så lenge han er en «fare for rikets sikkerhet».

I 2010 sjokkerte Krekar forsamlingen med ytringer som: «Min død vil koste det norske samfunnet. Om for eksempel Erna Solberg kaster meg ut av landet og er årsak til at jeg dør, så vil hun lide samme skjebne».

Erna: - Ikke la det bli en hvilepute
Høyre-leder Erna Solberg har følgende kommentar til dommen:

- Jeg tar dommen fra retten til etterretning. Jeg synes det er bra at retten har reagert på trusler rettet mot personer som gjennomfører sine plikter etter norsk lov. Det er viktig at ingen kan true seg til opphold i Norge.

Hun er enig med Sandberg:

- Etter min mening må en eventuell rettskraftig dom ikke bli en hvilepute i arbeidet med en avtale for å få Krekar ut av landet.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken