Gå til sidens hovedinnhold

Krekar på vitnelista

Anders Behring Breivik vil ha mullaen som vitne.

Det bekrefter Breiviks advokat, Geir Lippestad, mandag ettermiddag.

- Nå er vi enige om bevisoppgaven. Den vil nå bli renskrevet og levert til politiet, sier Lippestad til NRK.

Lippestad bekrefter at mulla Krekar står på vitnelisten, som består av 30-40 navn. Der står også den mye omtalte Fjordman, men ikke Breiviks mor.

Stabell kritisk til Krekar
Advokat Harald Stabell stiller seg kritisk til at mulla Krekar står på vitnelista til terrortiltalte Anders Behring Breivik.

- Jeg har problemer med å forstå hvordan Krekar skal belyse Breiviks tilregnelighet. Det er mange andre man kunne brukt til å opplyse om ekstreme miljøer, sier advokat Harald Stabell til NRK.

Retten kan velge å ikke la Krekar og andre stille som vitner, men Stabell mener det er usannsynlig.

Bistandsadvokatenes vitner
Bistandsadvokatene overleverte mandag også sine innspill til vitneførsel til statsadvokaten.

De ønsker blant annet at enkelte av de etterlatte i saken skal vitne, samt de to sakkyndige som er oppnevnt for å vurdere de psykiske skadevirkningene for de overlevende og etterlatte i saken, psykiater Are Holen og psykolog Dagfinn Winje. Det opplyser koordinerende bistandsadvokat Siv Hallgren til NTB.

Bistandsadvokatene ønsker også professor Øystein Sørensen ved Universitetet i Oslo (UiO), ekspert på totalitære ideologier, Terje Emberland ved Holocaust-senteret, ekspert på høyreradikalisme, nazisme og totalitære ideologier, samt professor Tore Bjørgo ved Politihøyskolen, ekspert på høyreradikalisme og terrorisme, som vitner. (©NTB)

Reklame

Siste sjanse i kveld: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken