RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krekar befinner seg fortsatt i Norge.
Krekar befinner seg fortsatt i Norge. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Krekar-rettssak i Italia utsatt

Sist oppdatert:
23. oktober er ny dato.

En italiensk domstol har utsatt rettssaken mot mulla Krekar og fem andre terrortiltalte til 23.oktober, melder det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Det første rettsmøtet i saken skulle startet mandag morgen i den norditalienske byen Bolzano.

Les også: Sikkerhetstiltak på plass før Krekar-rettssak i Italia

Fornøyd Meling

Krekars forsvarer, advokat Brynjar Meling, sier til Nettavisen at han er fornøyd:

- Den eneste fullmakten advokaten i Italia hadde fått fra oss, var å få saken utsatt, sier Brynjar Meling til Nettavisen.

- Dette blir ikke noen sak uansett, det er bare et spill, men vi er likevel fornøyd med denne avgjørelsen, legger Meling til.

Søndag hadde Krekar, som fortsatt er i Norge, fortsatt ikke blitt kontaktet av italienerne.

Da utleveringsbegjæringen mot Krekar, hvis egentlige navn er Najmuddin Faraj Ahmad, ble behandlet i norsk rett for første gang, ble den opprinnelige siktelsen i Italia kjent, men Meling vet ikke hva en eventuell tiltale lyder på.

Forsvarer Brynjar Meling er tilfreds med dagens avgjørelse.

Terrornettverk

12. november 2015 ble Krekar pågrepet som en av en rekke menn i flere land i Europa i en koordinert aksjon bestilt av italiensk politi. Italienske myndigheter hevder Krekar leder et terrornettverk kalt Rawti Shax.

Krekar er mistenkt for å være leder for 16 andre kurdiske irakere og kosovoalbanere som alle ble arrestert i Europa. Ifølge italiensk påtalemyndighet hadde gruppa også forgreninger i Midtøsten. Det endelige målet skal ha vært å styrte regjeringen i irakisk Kurdistan og erstatte den med en teokratisk stat basert på sharialov.

Ifølge italienske medier er det den minst farlige grupperingen av det angivelige terrornettverket som er gjenstand for mandagens rettsmøte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere