Krekar-saken opp for Oslo tingrett tirsdag

Mulla Krekar slippes ut av fengsel søndag, og hans advokat Brynjar Meling har klaget på vedtaket om å tvangssende ham til Kyrksæterøra.

Mulla Krekar slippes ut av fengsel søndag, og hans advokat Brynjar Meling har klaget på vedtaket om å tvangssende ham til Kyrksæterøra. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Tvangsbosettingen av mulla Krekar behandles i Oslo tingrett klokken 9 tirsdag. Krekar møter selv i retten.

24.01.15 20:07

Krekar slipper ut av Kongsvinger fengsel søndag, og Oslo politidistrikt ønsker å pålegge ham å bosette seg på Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag. Torsdag kveld leverte Krekars advokat, Brynjar Meling, inn en begjæring om at Oslo tingrett opphever vedtaket. TV 2 melder lørdag kveld at retten starter behandlingen av saken tirsdag klokken 9.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått beskjed om at saken st

Les også: – Krekar gleder seg til å bli løslatt

Møter i retten
Han bekrefter også at klienten vil være til stede i retten for å følge den rettslige prosessen.

– Han vil legge fram sitt syn på saken og ønsker å svare på spørsmål, sier Meling.

Advokaten har utarbeidet en 20 sider lang klage på politiets vedtak om å tvangsflytte mulla Krekar til et asylmottak på Kyrksæterøra i Hemne kommune i Sør-Trøndelag. Nå venter han på tilsvar fra politiet.

– De har varslet at det vil være klart søndag kveld. Jeg vil ta en runde med tingretten i løpet av helgen for å få avklart hva de trenger av dokumentasjon, sier Meling.

– Jeg henviser til opp mot 30 forskjellige juridiske beslutninger i klagen. Alt fra forhåndsvarselet fra 2002 til tiltaler, henleggelser, domfellelser, avgjørelser og klager, sier han.

Les også: Bare to møter mellom Norge og Irak om Krekar
Les også: Krekar flytter ikke til Kyrksæterøra - nå

Venter ikke ved fengselet
Advokaten vil imidlertid ikke være til stede når mulla Krekar slippes ut av fengselet søndag.

– Vi er enige om at jeg ikke har noe der å gjøre. Advokater er vanligvis ikke til stede ved løslatelsen. Det er ikke riktig tidsbruk nå fram mot at saken skal prøves i retten, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag