RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mulla Krekar i rettsak tirsdag morgen da han er tiltalt for å ha drapstruet tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik.
Mulla Krekar i rettsak tirsdag morgen da han er tiltalt for å ha drapstruet tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Krekar ser ikke poenget med å forklare seg

Sist oppdatert:
- Han har regnet ut at han har møtt i 43 rettsmøter, men aldri blitt hørt, sier forsvarer Arvid Sjødin.

Mulla Krekar benyttet seg av sin rett til ikke å forklare seg da han tirsdag igjen møtte som tiltalt i Oslo tingrett for drapstrusler, denne gang mot tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (Kr. F).

I tillegg til det aktoratet mener er drapstrusler mot Bondevik, skal Krekar ha drapstruet tre kurdere, som han tidligere er dømt for å ha drapstruet.

Ifølge tiltalen har han også satt fram trusler mot norske interesser i utlandet og mot norske politifolk.

Da rettssaken startet denne gangen ville Krekar - eller Najumuddin Faraj Ahmad, som er hans egentlige navn, verken svare ja eller nei på skyldspørsmålet eller oppgi personalia. Men han varslet at han vil si noe i retten om dette standpunktet.

- Hvorfor vil ikke Krekar forklare seg, spurte Nettavisen hans forsvarer, Arvid Sjødin, i pausen.

- Han har regnet ut at han møtt frivillig i 43 rettsmøter i Norge, og han har aldri blitt hørt, så han mente at den 44. gangen var det ikke noen vits i å si noe.

- Så han mener at nok er nok?

- Ja.

Tingretten benyttet det meste av tiden tirsdag til å lytte til Krekars foredrag og svar på spørsmål som han kom med i et forum på nettstedet Paltalk.com i mars i år.

De første timene av rettssaken satt Arfan Bhatti og to av hans venner på tilhørerbenken, men de reiste seg og gikk ut etter pausen da retten hadde kommet til at Bhatti måtte utvises fordi han ble straffedømt i 2008. På vei ut hilste de høflig og smilende mot tiltalte ved å ønske ham god ramadan, og Krekar svarte tilbake.

Krekar virket ellers å være i godt humør til tross for at han har sittet i varetekt i Kongsvinger siden den forrige runden i tingretten i februar i år. Da ble han dømt til fem års fengsel for trusler, men dommen ble anket, og ankebehandlingen blir trolig sett i sammenheng med den nye saken mot ham. Han lyste opp da han fikk se familien som var møtt fram på tilhørerbenken, smilte og spøkte med dem.

Rettssaken fortsetter torsdag. Da skal retten få høre mer av talene som danner grunnlaget for tiltalen, og de skal få høre terrorekspert Brynjar Lia vitne om Krekars nettverk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere