RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krekar skal ha kommet med nye trusler

Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Skal ha kommet med trusler mot norske interesser på nettstedet paltalk.no.

Dagen etter at mulla Krekar ble dømt til fem års fengsel for trusler, kommer det fram at han skal ha fremsatt nye trusler mot norske interesser, melder NTB.

Informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste vil ikke kommentere om politiet nå gransker mulla Krekar for nye trusler. Han vil heller ikke verken bekrefte eller avkrefte om det er aktuelt å pågripe mulla Krekar.

Men ifølge kilder Aftenposten har snakket med, skal mulla Krekar på nettstedet paltalk.no i helgen ha oppfordret til handling mot norske politifolk og norske interesser i utlandet. Dette er samme nettsted han ifølge mandagens dom tidligere har kommet med straffbare trusler på.

Uttalelsene på paltalk.no skal deretter ha blitt lagt ut på YouTube, men opptakene var slettet da Aftenposten prøvde å finne dem mandag kveld. Også på nettstedet durbeen.org, som drives av Krekar-tilhengere, skal oppfordringen til å ramme norske politifolk ha blitt spredt.

Mandag falt dommen mot mulla Krekar i Oslo tingrett. Han ble dømt til fem års fengsel, det samme som aktors påstand.

- Det er klart at jeg anker dommen, sa mulla Krekar i retten etter at dommen var forkynt.

Tingretten kjente Krekar skyldig blant annet i tre drapstrusler. Han ble dømt for å ha truet blant andre Erna Solberg på livet. Han ble også kjent skyldig i terrortrusler ved at han har forsøkt å skremme offentlig myndighet til å ikke kaste ham ut av landet.

Oslo tingrett slår fast at truslene er særlig alvorlige fordi de de kan kan bli utført av en stor gruppe mennesker og at Krekar selv ikke vet hvem gjerningsmannen kan være, og at han derfor ikke kan avblåse faren. «Trusselen lever sitt eget liv, og kan vare livet ut for de truede» konstaterer retten. Retten finner det også straffskjerpende at han stadig gir ny næring til truslene.

Krekar avviste mandag å snakke med norske medier, men gjorde et intervju med Al Jazeera. Mandag kveld gikk Krekar til fysisk angrep på en TV 2-fotograf i TV 2s lokaler på Karl Johan i Oslo. Angrepet skjedde da Krekar var på vei ut etter å ha gjort intervjuet med Al Jazeera

Uten å ville gi noen kommentar, slo Krekar borti kameraet med hånden. Så gikk han videre mot utgangen.

Da Krekar så at reporteren og kameramannen fortsatt fulgte etter, snudde han seg.

Krekar tok da tak i reporterens mikrofon, og sekundet etter slo han til kameraet.

Mot slutten av klippet ser man Krekar ta tak i et kamerastativ som ligger på en kasse i rommet, og det ser tilsynelatende ut som om han har tenkt å kaste denne mot TV 2-fotografen. Men han blir raskt stoppet av Al Jazeeras journalist.

Ifølge TV 2s fungerende nyhetsredaktør, Niklas Lysvåg, er ikke dette første voldelige episode med Krekar. Nå vil kanalen anmelde ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere