*Nettavisen* Nyheter.

Krekar terroretterforskes i Tyskland

Oslo (NTB): Tyske myndigheter mistenker mulla Krekar for å lede en terrororganisasjon som er under etterforskning. - Beleilig for Norge om han blir utlevert, sier Krekars advokat, som mener saken er konstruert.

Ti personer mistenkes for å ha dannet en terrororganisasjon, og myndighetene tror Krekar er terrorgruppens leder, skriver ABC Nyheter. I månedsskiftet mars/april kommer de til Norge for å avhøre den omstridte mullaen.

Resultatet kan bli en rettssak i Tyskland, hvor Krekar i så fall kan risikere inntil ti års fengsel. Krekars advokat Brynjar Meling sier hans klient vil motsette seg en eventuell begjæring om utlevering.

- Jeg synes hele Tyskland-saken er interessant. For meg fremstår den som en konstruksjon, sier Meling, som har gått gjennom alle dokumentene i saken.

- Og jeg har tillatt meg å tenke tanken på om dette er en politisk motivert sak, etablert i samarbeid mellom landene for å løse Norge ut av den kattepinen vi er i og bli kvitt mulla Krekar, fortsetter Meling og legger til:

- Det er klart at det ville ha vært beleilig for norske myndigheter hvis han ble utlevert til Tyskland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.