Presserådgiver John Olav Kroken i UDI bekrefter overfor Aftenposten at mulla Krekar skal plasseres ved Jarlen asylmottak som drives av Hero.

Jarlen mottakssenter er et delvis desentralisert mottak med totalt 209 plasser, står det på mottakets hjemmesider.

Mulla Krekar må til en hver tid befinne seg innenfor Hemne kommunes grenser, ifølge vedtaket fra politiet.

Videre pålegges han meldeplikt til lokalt politi tre ganger i uken. Vedtaket gjelder fra 25. januar – og foreløpig ut 2015.

– Vi kan ikke akseptere Kyrksæterøra
Advokat Brynjar Meling varsler rettslige skritt for å stanse avgjørelsen om å tvangsbosette mulla Krekar på Kyrksæterøra. Det sier Meling til NTB.

– Det er åpenbart at Kyrkeseterøra er en plassering vi ikke kan godta. Det ligger langt utenfor det som er akseptabel avstand til Oslo, hvor familien hans bor, sier Meling.

Han varsler rettslige skritt for å få stanset avgjørelsen.

Nær en time etter at nyheten om politiets beslutning eksploderte i mediene, hadde imidlertid advokaten fremdeles ikke fått det offisielle vedtaket fra politiet.

– Det gjør det litt vanskelig for meg å kommentere konkret hvordan vi skal følge opp dette, for jeg må gå gjennom vedtaket først, sier Meling.

Meling varslet i forrige uke at han vil gå rettens vei for å stanse vedtaket dersom politiet beslutter å tvangsbosette Krekar langt unna Oslo. Meling mente det ville være upassende for Krekar å bo lenger enn halvannen times reisevei fra familien i Oslo.

LES OGSÅ:Frp håpet dette brevet kunne få sendt Krekar ut

– Slik sett kan du ta en passer ut fra Oslo og sette en radius på maks seks til sju mil, sa Meling tidligere tirsdag.

Avstanden fra Oslo til Kyrksæterøra er om lag 52 mil, en kjøretur på sju-åtte timer.

– Trodde det var en aprilspøk
Overraskelsen var stor hos Hemne Frp da det ble kjent at mulla Krekar blir plassert på asylmottaket på Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag.

– Jeg trodde det var første april da jeg hørte dette, sier en Frp-politiker.

Oddbjørg Bakk er en av to Frp-representanter i Hemne kommunestyre. Hun liker dårlig at UDI vil plassere mulla Krekar ved Jarlen asylmottak på Kyrksæterøra.

– Jeg trodde det var 1. april da jeg hørte dette. Hvordan er det mulig å plassere en person som utgjør en fare for rikets sikkerhet helt her ute? Politimyndighetene er nedbygd i distriktene, og vårt nærmeste politikontor er på Orkanger, tre kvarter unna. Hva om det skjer noe på asylmottaket? Jeg tenker både på Krekars egen sikkerhet, men også innbyggerne i Hemne, sier hun til Adresseavisen.

Ordfører i Hemne, Ståle Vaag (Ap), bekrefter bare overfor NRK at Krekar er på vei til kommunen. Heller ikke mottaksleder på Jarlen asylmottak, Herbjørn Jenssen, vil kommentere nyheten. Han henviser spørsmål om saken til politiet.

2502 innbyggere
Tettstedet Kyrksæterøra
, som i følge Wikipedia i januar 2013 hadde 2502 innbyggere, kan skilte med flere kjente navn.

Som blant langrennsekteparet Ove og Berit Aunli, Rosenborg-helten Erik Hoftun og Molde-spilleren Vegard Forren. Også den tidligere landslagsspilleren Ardian Gashi, som nå er under kontrakt med fotballklubben Odd, er fra det lille stedet som ligger i Hemne kommune.

58 år gamle mulla Krekar, eller Najmuddin Faraj Ahmad, som han egentlig heter, slipper ut av fengsel i helgen etter å ha sonet en dom på to år og ti måneder for trusler mot Erna Solberg og tre kurdere.


I lang tid har regjeringen jobbet med hva de skal gjøre med ham etter endt soning. Høyesterett har besluttet at Krekar skal sendes ut av landet fordi han utgjør en fare for rikets sikkerhet. Men fordi han risikerer dødsstraff i hjemlandet, kan ikke Norge sende ham ut uten å bryte menneskerettighetene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Her ser du hva folk skriver om Krekar på Twitter nå:

HTML EMBED
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");