*Nettavisen* Nyheter.

Krekars datter reagerer på manglende norskundervisning

Oslo (NTB): Mulla Krekar har i løpet av sin soningstid søkt om norskundervisning fem ganger, men fått avslag. Nå mener hans datter at Norge bryter menneskerettighetene.

Det er i en kronikk i Dagsavisen at Krekars datter spør om loven er lik for alle når en utenlandsk kriminell har rett til opplæring og arbeid i fengselet, mens denne muligheten er fratatt mulla Krekar, som har bodd 22 år i landet.

Hun skriver også at det kun er et fåtall av brevene fra Krekar til familien som er kommet gjennom sensuren etter halvannet års fengselsopphold, og at de fleste brevene han skriver blir sendt tilbake til ham og ikke når familien.

- Han har ønsket og forsøkt å få noe ut av soningen sin. Han har opptrådt som mønsterfange, og prøvd å få norskopplæring i beste Frp-integrasjonsånd, men det er ikke blitt tilrettelagt, sier hans forsvarer, advokat Brynjar Meling, til avisen.

Meling mener dette dreier seg om et ressursspørsmål som lett burde kunne løses.

Dagsavisen har ikke lykkes å få noen kommentar fra fengselet der mulla Krekar soner straffen. Krekar soner sin straff på hemmelig sted. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag