En 28 år gammel mann er dømt til fengsel i 60 dager i Nord-Troms tingrett for å ha slått ned en mann som ville ha sex med kona hans som finnerlønn for en mobiltelefon. 30 av dagene er gjort betinget med en prøvetid på to år, skriver Nordlys.

Har du fått ekstreme krav om finnerlønn? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Bakgrunnen er en voldsepisode som fant sted utenfor et utested i Tromsø i august i 2010. Tiltalte erklærte seg skyldig etter tiltalen, men forløpet til volden hersker det stor uenighet om.

Fant mobiltelefon
Fredag 20 august fant den fornærmede mannen en mobiltelefon i et busskur i Tromsø. Telefonen ringte, og fornærmede besvarte oppringningen som kom fra tiltaltes kone. Telefonen tilhørte hennes sønn.

Kvinnen ønsket å treffe fornærmede for å få tilbake telefonen, og de to avtalte å treffes utenfor et utested i Tromsø sentrum. Dette fortalte hun sin mann, den tiltalte.

Tilalte og hans kone forklarte i retten at hans kone på ny ringte den fornærmede. Han skal da ha opplyst at han ikke var interessert i tradisjonell finnerlønn, men at han heller ville ha henne. "Jeg vil ha deg", var ordene som falt - noe kvinnen oppfattet som et krav om sex for å gi tilbake telefonen.

Ropte på hjelp
Vantro ringte kvinnen den fornærmede på nytt, og ba han gjenta sitt krav - denne gangen med telefonens høytalerfunksjon påslått slik at ektemannen kunne høre hva som ble sagt.

Tiltalte befant seg i nærheten. Den fornærmede har så kommet og satt seg i bilen til kvinnen.

Etter en kort stund hørte den tiltalte at kona ba om hjelp. Kvinnen har forklart at den fornærmede tok tak i skulderen hennes inne bilen og forlangte at hun skulle kjøre. Det var da hun ropte om hjelp.

27-åringen åpnet da bildøra, dro den fornærmede ut av bilen og slo til mannen med knyttet hånd. Det endte med brukket nese for den fornærmede.

Har du fått ekstreme krav om finnerlønn? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Den fornærmede forklarte i retten at han aldri satt seg inn i bilen til kvinnen, og at han aldri ba om sex. Hans forklaring er at han ble angrepet av tiltalte da han bøyde seg inn bilen for å levere telefonen tilbake. Denne forklaringen støttes også av et vitne, en kamerat av den fornærmede, som også var tilstede.

Retten har imidlertid kommet til at handlingen ble begått i berettighet harme, og at tiltaltes ektefelle to ganger ble utsatt for krenkende forslag fra den fornærmede.

Les flere saker fra Nordlys her.