RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever 100 mill. av Røkke

Sist oppdatert:
Minoritetsaksjonærene i Aker Maritime vil kreve omkring 100 millioner kroner mer enn Kjell Inge Røkke tilbød. Hafslund er bekymret for om Røkke kan gjør opp for seg
Det melder Dagens Næringsliv torsdag.

Kravet fra minoritetsaksjonærene kommer i forbindelse med Kjell Inge Røkkes tvangsinnløsning av aksjonærene i Aker Maritime. Det blir tredje gang Røkke møter minoritetsaksjonærer i retten.

Røkke har tilbudt aksjonærene 72 kroner pr. aksje i Aker Maritime, men 530 aksjonærer har ikke godtatt tilbudet og møter til skjønnssak om drøye to uker.

Den største av disse aksjonærene er Hafslund med 670.000 aksjer.

Stephen Kunz, Hafslunds Invests tidligere administrerende direktør, håndterer saken på vegne av Hafslund, og han mener ifølge DN at tilbudet er langt unna reelle verdier.

– Det har versert mange beløp, men jeg mener et sted mellom 100 og 120 kroner reflekterer de underliggende verdiene i selskapet, sier Kunz.

Kunz er imidlertid bekymret for hvor mye det er mulig å få ut av Røkke-systemet etter at hans likviditetsproblemer er blitt kjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere