Gå til sidens hovedinnhold

Krever 115 millioner til politiet

Jens E. Lange (FrP) mener området langs Akerselva er et av Oslo mest belasta strøk. Nå ber han om kraftig styrking av politiet for å få bukt med problemene i området.

LØKKA: Bare for å sjekke så tok jeg turen langs elva her lørdag kveld, og det var relativt stille på Grünerløkka-siden, men med en gang man kommer bortenfor Nybrua på Gamle Oslo-siden sto hasjselgerne tett i tett, sier gruppeleder i Grünerløkka Frp, Jens E. Lange.

Ber om styrking

Hasjsalget langs nedre del av Akerselva har i lang tid vært en kjent sak, og Lange mener problemet må sees på utenfor bydelsgrensene.

I forrige uke vedtok bystyret en forsøksordning der vektere skal patruljere området på Løkka, men Lange mener ordningen ikke er nok. Nå etterlyser han i tråd med Frps alternative statsbudsjett en kraftig økning av ressurser til politiet, for å få bukt med både hverdagskriminalitet og narkotikaomsetning i hovedstaden.

Det er klart at det er mange områder som trenger mer politi, men dette området er verst, og vi må ta det verste først, sier han, og legger til:

Vi ønsker først og fremst en lokal politistasjon i bydelen, og jeg ser for meg at den kan ligge på Carl Berner. Det har det vært planer om tidligere, sier Lange.

Feilslått politikk

Forrige uke la Frp fram sitt alternative statsbudsjett. Her ber de om en styrking av politiets budsjett på 115 millioner kroner i forhold til det som er regjeringens forslag.

En nødvendighet, mener Lange, som hevder regjeringens politikk er feilslått.

De har feila, sier han.

Da regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett var det blant annet et forslag om ambulerende politistasjoner, der politiet bokstavelig talt kan ligge på hjul og raskt forflytte seg til problemområder.

Lange er glad for signalene regjeringen sender, men mener det langt fra er nok for å få bukt med kriminaliteten i hovedstadsgatene.

Jeg vil tro at veldig mange vil kjempe om disse politivognene. Men det vi trenger er gode permanente løsninger, slik at folk som bor i området kan få tryggheten tilbake, sier han.

Frustrasjon

For to uker siden skrev Østkantavisa om politimester Anstein Gjengedal, som etterlyser en styrking av oslopolitiet. Den siste tida har også hyppige sykemeldinger, overtidsnekt og stramt bemanna politistasjoner vært heftig debattert i media.

Lange mener situasjonen er prekær, men at det langt fra er snakk om en bevisst aksjon fra politiets side.

Jeg velger å tro på politiet når de sier at det ikke er snakk om en skjult aksjon. Jeg tror det skyldes frustrasjon og utbrenthet blant politifolk. Vi må huske på at politifolk også blir slitne, og at de da kan gjøre feil. Politiet må da tenke på hvordan de utfører jobben sin, og de har min fulle sympati for at det da blir sykemeldinger, sier han, og mener regnestykket Frp har kommet fram til er et realistisk anslag for hva politiet trenger.

Det er ikke tall som er tatt ut av lufta, det er et beløp som man i samarbeid med politiet har funnet ut er nødvendig, sier han.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen