RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever 19 års fengsel for overgrep mot egne barn

Sist oppdatert:
Aktor har lagt ned påstand om 19 års fengsel mot foreldrene som er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot tre sønner.

Hamar (NTB): De to småbrødre som er barn av ekteparet på 30 og 41 år, samt en eldre sønn kvinnen hadde fra tidligere, har fortalt om år med grove seksuelle overgrep. Mot de minste guttene skal overgrepene ha startet da de var mellom ett og to år, for den eldre sønnen da han var omtrent seks år.

- Denne saken sprenger grenser for de fleste. Du tror det ikke før du ser det. Barna ble dolket i ryggen av sine nærmeste omsorgspersoner. Handlingene hadde et sadistisk preg, og innebærer psykisk drap på barna. De tiltalte har ikke tatt livet av barna, men de har frarøvet dem livet, sa statsadvokat Peter Andre Johansen ifølge Aftenposten, da han for tredje gang holdt sin prosedyre i saken.

Saken er til behandling i rettsvesenet for tredje gang etter at fagdommerne satte til side juryens kjennelse om delvis skyld for foreldrene i Eidsivating lagmannsrett i vinter. Nå er saken oppe til vurdering av tre juridiske dommere og fire lekdommere. Saken har vært omdiskutert fordi de eneste bevisene mot foreldrene er barnas forklaringer.

I tingretten ble de gitt straffer på 17 år fengsel, det samme aktor ba om. Riksadvokaten har vurdert spørsmålet om forvaring, men har under tvil konkludert med at påstand om fengselsstraff er tilstrekkelig, men å skjerpe straffekravet med to år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere