RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever 2 millioner av voldtektstiltalt trener

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Peter Tálos): Bistandsadvokatene la tirsdag ned krav om erstatning på over 2 millioner kroner mot en 35 år gammel baskettrener som er tiltalt for 13 voldtekter og ett voldtektsforsøk.

Mandag la aktor Carl Graff Hartmann ned påstand om 13 års fengsel for mannen som har sittet på tiltalebenken i Oslo tingrett siden 21. oktober. Tirsdag svarte forsvareren, advokat Johnny Veum, på aktors påstand og krevde full frifinnelse i sin avslutningsprosedyre.

Den andre bistandsadvokaten, Trine Rjukan, har ivaretatt interessene til hele elleve av ofrene. Hun la ned krav om erstatning på over 2 millioner for sine klienter, et snitt på 190.000 for hvert av ofrene.

Den tiltalte baskettreneren har nektet straffskyld på samtlige punkter i tiltalen som omfatter voldtekt mot 13 kvinner og ytterligere ett forsøk. Flere av de 14 kvinnene anmeldte mannen først etter mange år, etter at politiet startet etterforskning. Baskettreneren på sin side har vedgått at han kan ha opptrådt ufint mot kvinnene, men har avvist at det på noe tidspunkt har dreid seg om voldtekt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere