Krever 320 millioner - i året

Foto: ALESSANDRO BIANCHI (REUTERS)

Silvio Berlusconi risikerer å måtte betale dyrt når kona drar.

26.11.09 14:00

Italias statsministerfrue Veronica Lario krevde skilsmisse i, etter å ha sett seg lei på ektemannen Silvio Berlusconis mange sidesprang med yngre damer. Nå har hun også satt fram krav om årlig hustrubidrag - på rundt 365 millioner kroner i året.

Les: Kona vil skilles

Berlusconi har avvist kravet, som tilsvarer nærmere 30 millioner i måneden, skriver Corriere della Sera ifølge

Statsministerens motsvar er på det relativt beskjedne beløpet - tatt i betraktning konas ønske - 1,6 millioner i måneden. Han skal likevel være villig til å strekke seg til 2,3 millioner.

Les: Mer nakenbry for Berlusconi

Skandaler på en snor
Lario (52) valgte ikke en tradisjonell måte å fremme skilsmisseønsket på. Hun benyttet seg like godt av en helside i en av Italias største aviser, og dermed var oppstyret et faktum.

Side har den ene skandalen etter den andre rammet Silvio Berlusconi - noen av dem mer relevante for skilsmissen enn andre.

Dråpen for Lario var da ektemannen deltok i 18-årsdagen til den håpefull modellen Noemi Letizia, som han forærte et diamantsmykke på den store dagen. Statsministeren er også beryktet for sin omgang med eskortepiker, og flere pikante bilder ble publisert i sommer i diverse utenlandske aviser.

Les: Tok lydopptak av natt med Silvio Berlusconi

Les også: Berlusconi i ny sexskandale

En av de rikeste
Med rundt 36 milliarder kroner i formue, er Berlusconi Italias nest rikeste, og en av verdens rikeste menn.

Veronica og Silvio møttes i 1980, og giftet seg ti år etter. De har tre barn sammen, på 20, 22 og 24 år.

For tiden er ikke skilsmissen det eneste Berlusconi har å bry hodet sitt med. Han er også siktet i flere saker, men i kjent stil gjør han det han kan for å utsette eller hindre at sakene skal for retten, blant annet ved å forsøke å innføre en ny lov som setter tidsbegrensning på hvor lang tid det en sak kan rulle i rettssystemet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.