*Nettavisen* Nyheter.

Krever å bli løslatt

FENGSLET: Her er Eirik Jensen da han deltok på en konferanse for bekjempelse av gjengkriminalitet i Oslo i 2007. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Polititoppen Eirik Jensen som er siktet for grov korrupsjon krever å bli løslatt.

27.02.14 12:48

Jensen har nå bestemt seg for å anke varetektsfengslingen til Borgarting lagmannsrett. Det var TV 2 som først kunne melde dette.

Den profilerte politilederen Eirik Jensen ble denne uken siktet for grov korrupsjon.

Han er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, to av ukene er i isolasjon. Jensen settes i forbindelse med en omfattende narkosak.


Eirik Jensen hadde fram til torsdag formiddag ikke påkjært kjennelsen om varetekstfengsling til langmannsretten.

Har ikke tatt stilling

Jens-Ove Hagen, som forsvarer Jensen, fortalte torsdag morgen at de ikke hadde avgjort om de skulle klage på fengslingen, ved å ta den videre til lagmannretten.

- Jeg må drøfte det med klienten min, og jeg er på vei til å snakke med ham nå, sa Hagen til Nettavisen.

Har du tips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Forsvareren kunne fortelle at klienten tirsdag ble flyttet fra glattcelle til fengsel. Han ønsket ikke å opplyse om hvilket fengsel.

På spørsmål om klientens tilstand, svarte forvareren:

- Det kan man tenke seg til selv. Han vet ikke konkret hva han er beskyldt for. Det er klausulerte dokumenter som spesialenheten har besluttet skal holdes hemmelig. Vi har ikke bedt om oppheving for vi vet at det ikke skjer på nåværende tidspunkt.

- Må få vite hva han er siktet for

Hagen la ikke skjul på at han reagerer på at kjennelsen holdes hemmelig.

- Han må få anledning til å bli konfrontert med hva han er siktet for.

Det er en narkotikasak i Bærum som skal ha utløst mistankene mot Jensen.

En 47-åring innrømmet besittelse av mellom 80 og 90 kilo hasj. Denne mannen, som allerede har sittet flere uker i varetekt, har ifølge VG vært Jensens informant i en årrekke. Flere uavhengige kilder bekrefter dette, ifølge avisen.

Uforståelig

Det at Jensen ikke hadde påkjært fengslingen overrasker:

- Det er svært sjelden at en siktet som blir varetektsfengslet lar være å påkjære kjennelsen videre til lagmannsretten om man mener anklagene ikke er reelle, sier PR-rådgiver Haakon B. Schrøder, som har vært kriminalreporter i ti år.

- Ser man på de strenge varetektskravene påtalemyndigheten har fått medhold i, blir det litt uforståelig at kjennelsen ikke ble påklaget på stedet. Lagmannsretten ville i så tilfelle kanskje hatt sin konklusjon ferdig allerede i dag, fortsetter han.

Schrøder forteller at lagmannsretten er på ingen måte er bundet av tingrettens avgjørelse og overprøver fra tid til annen slike fengslingskjennelser.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.