Gå til sidens hovedinnhold

Krever Anthony Fauci sparket: - Har løyet til det amerikanske folk

Hevder dokumenter viser at smitteverntopp Anthony Faucis byrå finansierte eksperimenter som fikk koronaviruset til å utvikle seg.

Mike Gallagher fra Representantenes hus mener immunologen Fauci, som ledet kampen mot koronaviruset under president Donald Trump, bør få sparken.

Han peker på nylig utgitte dokumenter som visstnok viser at landets beste ekspert på smittsomme sykdommer løy om amerikansk støtte til såkalt «gain of function»-studier.

- 12. mai argumenterte jeg for at Fauci ikke hadde fortalt noe om den amerikanske regjeringens støtte til funksjonell forskning ved WIV (Wuhan Intstitute of Virology). Disse dokumentene er det sterkeste beviset som indikerer at han ikke bare unnlot å legge noe fram, men at han også løy til det amerikanske folk om organisasjonens støtte til denne risikofylte forskningen, sier Wisconsin-republikaneren i en uttalelse onsdag, ifølge FOX News.

Les også: «Skrekktall» for Biden: - Bare to presidenter har scoret lavere

«Gjentatte løgner»

Gallagher mener man kan tilskuddsrapporter skrevet av Peter Daszak for at man nå vet at amerikanske skattebetalere «støttet forskning som gjorde et virus ved WIV sterkere enn det opprinnelige, naturlig forekommende viruset».

- Dette oppfyller selve terskelen for «gain of function»-studier, som Fauci skisserte i et brev til meg i juli. Han har gjentatte ganger løyet for kongressen og det amerikanske folk og burde trekke seg umiddelbart, fortsetter uttalelsen.

Videre sier Gallagher at det derimot ikke er nok med Faucis avgang, da Kongressen også bør utføre en grundig undersøkelse av forskningen. Han mener også måten disse tilskuddene ble utstedt på bør studeres nærmere, for å sikre at ingen byråkrat kan «skjule seg bak advokatdefinisjoner og omgå reglene som dette igjen».

Gallagher refererer til dokumenter innhentet av nyhetshuset The Intercept som viser at National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), som Fauci leder, finansierte eksperimenter ved Wuhan Institue of Virology som gjør koronaviruset «mer patogenetisk enn det opprinnelige viruset».

Les også: Biden: – Nasjonen og verden står i fare

- Jeg hadde rett

Mens Fauci har erkjent at NIAID ga midler til Wuhan-laboratoriet, har han gjentatte ganger nektet for at pengene ble brukt til «gain of function»-studier.

- Det ble kategorisk ikke gjort, sa Fauci i mai.

Senator Rand Paul, som gjentatte ganger har kjempet med Fauci under hele pandemien, slo nylig også alarm om dokumentene.

- Overraskelse, overraskelse - Fauci løy igjen- Og jeg hadde rett i at byrået hans finansierte spedt koronavirus-forskning i Wuhan, skrev Paul på Twitter tirsdag.