RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever at Fred. Olsen løser dem ut(Ny)

Sist oppdatert:
Minoritetsaksjonærene i det irske verftsgruppen Harland & Wolf gjentar nå kravene om at Fred. Olsen Energy skal gi dem en mulighet til å selge ut eller bli innløst
Nytt: Kommentarer fra FOE

Det er fortsatt 1.600 minoritetsaksjonærer i verftsgruppen Harland & Wolf i nordirske Belfast, men de sitter kun på 3 prosent av aksjene, mens Fred. Olsen Energy eier de resterende 97 prosentene.

Aksjonærene er stort sette tidigere ansatte ved verftet, og det var en gruppe av disse som ifølge Belfast Telegraph tok opp innløsningssaken på generalforsamlingen i verftet denne uken.

De setter nå i gang en ny kampanje for å få FOE til å kjøpe dem ut.

- De vil gjerne ha et tilbud, det kommer ikke vi til å gi dem, sier finansdirektør Jan Peter Valheim i FOE til iMarkedet i ettermiddag.

Aksjen har rast i verdi og er ikke lenger mulig å omsette, og dermed er aksjonærene låst. Valheim sier på sin side at de ikke er villig til å betal enoe som helst for aksjene.

Minoritetsaksjonærene ønsker at FOE skal kjøpe aksjen til et pund pr. aksje, noe som vil koste FOE 1,5 millioner dollar, eller 18 millioner kroner.

Ifølge Valheim har også aksjonærgruppen bedte ledelsen i H&W se om det var mulig å etablere et marked for aksjene, men dette har ikke vært mulig.

Talsmenn for gruppen viser til de store summene FOE har fått fra eiendomssalgene i H&W gjør at den foreslått innløsningsummen er av liten betydning. Minoritetsaksjonærene kom inn i H&W i forbindelse med privatiseringen av verftet i 1989.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere