Gå til sidens hovedinnhold

Krever at hjelpepleier får stillingen tilbake

Rødt og Frp krever at Stig Berntsen får stillingen sin tilbake som hjelpepleier på Lindeberg omsorgssenter.

OSLO: – Oslo kommune skal være en profesjonell og seriøs arbeidsgiver som skal behandle ansatte skikkelig. Denne saken er noe av det verste jeg har hørt om av elendig og uverdig behandling av en ansatt fra arbeidsgiver side. Bystyret må rydde opp og sørge for at Stig Berntsen får jobben tilbake. Det er det minste vi kan gjøre for å rette opp skaden han er påført av arbeidsgiver, sier Rødts Bjørnar Moxnes.

– I denne saken avdekkes en personalpolitikk og behandling som ikke er særlig bra. Det har vært gjort veldig mange feil underveis. Når politiet har henlagt saken og Stig Berntsen har fått autorisasjonen tilbake, så bør han også få jobben tilbake, sier Carl I. Hagen (Frp).

Utelukker ikke mistillit

Bjørnar Moxnes sier videre at alle som har gjort noe galt i saken har gått fri og vil ikke utelukke at de vil kreve Eldrebyråd Aud Kvalbeins (Krf) avgang.

– Vi har ennå ikke fått lese kommunerevisjonens rapport, men lekkasjene så langt tyder på regelrett slakt av Aud Kvalbein og byrådsleders behandling av saken, sier Moxnes som mener hele saken fremstår som en hevnaksjon fordi Stig Berntsen tidligere har varslet fra om ulovlig medikamenthåndtering ved Lindeberg omsorgssenter, noe arbeidsgiver den gangen reagerte kraftig på. I mellomtiden har for øvrig Berntsens kritikk av ulovlig medikamenthåndtering blitt stadfestet, blant annet av Helsetilsynet.

Ikke graverende nok

Han får imidlertid ikke støtte i dette fra Frp. Hagen håper Eldrebyråden og byrådslederen lærer av saken, men vil ikke støtte noe mistillitsforslag.

– Vi er ikke noe støtteparti for byrådet, men et opposisjonsparti, men jeg mener denne saken ikke er graverende nok til å støtte et mistillitsforslag, sier Hagen.

Forslaget om at Berntsen skal få tilbake jobben sin er allerede levert inn av Rødt og Frp, og kan tidligst behandles på bystyrets første møte i august.

Les også:

– Den groveste trakasseringssaken i Oslo kommune

Rutinesvikt i Lindebergsaken

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis