RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever at kommunesammenslåinger tar nynorskhensyn

Noregs Mållag har jobbet lenge for at språklige hensyn skal tas ved eventuelle sammenslåinger. Nå frykter de at kommunesammenslåing kan få negative konsekvenser for nynorsken. (Illustrasjonsfoto)
Noregs Mållag har jobbet lenge for at språklige hensyn skal tas ved eventuelle sammenslåinger. Nå frykter de at kommunesammenslåing kan få negative konsekvenser for nynorsken. (Illustrasjonsfoto) Foto: Berit Keilen (NTB scanpix)
Noregs Mållag frykter at sammenslåing av kommuner kan få negative konsekvenser for nynorsken.

Leder i Noregs Mållag Marit Aakre Tennø sier det er gledelig at regjeringens kommuneutvalg mandag slo fast at språkpolitiske hensyn er relevante når man skal se på kommunesammenslåinger.

Mållaget har jobbet lenge for at språklige hensyn skal tas ved eventuelle sammenslåinger.

– Rapporten slår fast at man må se nærmere på hvilke konsekvenser en eventuell sammenslåing vil få for det samiske språket. Dette er en høyst reell problemstilling også ved sammenslåing av nynorskkommuner og bokmålskommuner, sier Tennø.

Hun peker på at svært mange av de framtidige foreslåtte sammenslåingene går mellom bokmåls- og nynorskkommuner, eller mellom språknøytrale kommuner og nynorskkommuner.

– Nesten alle de språkblandede sammenslåingene vil skje i område der nynorsken er under press. For nynorsken er det helt avgjørende at det blir tenkt språkpolitikk, og at sammenslåinger ikke må skje der det kan få negative konsekvenser for nynorsken, sier Tennø. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere