RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever at politimesteren i Hordaland går av

Politimester i Hordaland, Geir Gudmundsen (t.v.) og visepolitimester Gunnar Fløystad på en pressekonferanse tidligere i februar etter sterk kritikk fra Riksadvokaten i Monika-saken.
Politimester i Hordaland, Geir Gudmundsen (t.v.) og visepolitimester Gunnar Fløystad på en pressekonferanse tidligere i februar etter sterk kritikk fra Riksadvokaten i Monika-saken. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Frps justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen kaller politimesteren i Hordalands håndtering av Monika-saken «en skam», og mener han bør trekke seg.

Politimester Geir Gudmundsen får nå hard kritikk for Monika-saken.

Fremskrittspartiets Jan Arild Ellingsen svarer ja på Aftenpostens spørsmål om Gudmundsen bør trekke seg.

– Ja. Selvfølgelig. Kan vi ha en politimester som blir kledd naken, som ikke er tydelig på hva slags lederansvar han har eller burde ha? Han kalte det for en kollektiv svikt. Dette er så feigt at det er en skam. En leder må stå oppreist, må ta ansvaret. I stedet skylder han på andre, sier Ellingsen.

Gudmundsen har ikke villet gi noen kommentar til avisen om kravet om hans avgang.

– Hele ledelsen må gå

Redaktør Ole Martin Mortvedt i politiets eget fagblad, Politiforum, krever i en leder at hele ledelsen i politiet i Bergen må gå. Han kaller saken en skandale.

«De bør ta sin høye hatt og gå. Skaden de har påført politidistriktet, straffesaken, den døde jentas mor og ikke minst deres egen politietterforsker, er for stor til at de kan bli sittende. De har sviktet politifaget, de har sviktet jussen og de har sviktet det å være leder», skriver han.

Om politimester Gudmundsen skriver Mortvedt at «en så åpenbar mangel på vilje til å erkjenne sine egne feil som politimester Geir Gudmundsen åpenbarer i Monika-saken, er uvanlig.»

Gudmundsen beklaget

Åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død i sitt hjem på Sotra i Hordaland i november 2011. Saken ble først henlagt som selvmord. Etter at saken ble gjenopptatt, ble moras tidligere samboer siktet for drap på jenta.

Gudmundsen har tidligere beklaget måten politiet håndterte etterforskningen av dødsfallet overfor åtteåringens mor.

Politimesteren beklaget fredag også overfor politimannen og varsleren Robin Schaefer, som i en bok som ble utgitt samme dag kritiserer politiledelsen for å ha sviktet da han sa ifra.

– Det er klart at jeg ser at politidistriktet og politimesteren tidligere skulle vært inne og gjenopptatt saken, sa Gudmundsen til NRK. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere