RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever at regjeringen underskriver FNs barnekonvensjon

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): De borgerlige partiene på Stortinget krever at regjeringen skriver under et tillegg til FNs barnekonvensjon som gir barn klagerett.

Barn kan i dag ikke klage når en stat bryter deres rettigheter, og regjeringen har ikke gitt noen signaler om at den vil signere tillegget som vil gi barn klagerett.

Tirsdag skal protokollen åpnes for signering og ratifisering under en offisiell seremoni i Genève.

Høyre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Venstre mener man må ta barns rettigheter og rettssikkerhet på alvor og undertegne.

- Vi krever at regjeringen underskriver og ratifiserer tillegget om FNs klageordning for barns rettigheter snarest, sier Ine Eriksen Søreide, leder av Stortingets utenrikskomité til NTB.

Regjeringen har fram til nå vært imot å underskrive tillegget til Barnekonvensjonen om klagemekanismer med begrunnelse i at det kan innsnevre det nasjonale demokratiske handlingsrommet.

- Regjeringen anbefaler altså andre land å ratifisere tillegget, for å gi barn bedre vern, men vil selv ikke undertegne. Det er uforståelig og meget beklagelig, sier Søreide.

Også Redd Barna, Plan og UNICEF har sammen med 24 andre norske organisasjoner bedt statsminister Jens Stoltenberg om at også Norge skriver under på tilleggsprotokollen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere