*Nettavisen* Nyheter.

Krever bedre forhold for flyktninger som venter på Tøyen

ASYLSØKERE HJELPES AV PRIVATE: Frivillige deler ut mat, som de har fått fra forskjellig restauranter, til asylsøkere utenfor politiets utlendingsenhet på Tøyen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Ap og SV krever at regjeringen bedrer forholdene for flyktninger som venter utenfor Politiets utlendingsenhets (PU) lokaler på Tøyen i Oslo.

Oslo (NTB): Flyktninger som kommer til lokalene på Tøyen sent på kvelden og natten, blir registrert og følges av en PU-ansatt til overnattingslokaler. Men begrenset kapasitet hos PU gjør at mange må vente i høstkulden.


Om natten er det bare en liten gruppe frivillige som passer på menneskene som venter, skriver Aftenposten.

Stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) er bekymret etter å ha sett forholdene.

– Jeg blir bekymret fordi det var veldig mange som satt utenfor og hadde ventet veldig lenge, og noen blir sittende ute på natten også. De har veldig dårlige forhold når de blir sittende på betongplassen der, sier han.

Hun får støtte av Karin Andersen, stortingsrepresentant for SV.

– Syke folk og barn sitter fremdeles ute i høstværet. Bare frivillige gjør at dette ikke går helt galt nå, sier hun til avisen.

PUs lokaler på Tøyen er ikke er egnet til å ivareta behovene som har oppstått, vedgår justisminister Anders Anundsen (Frp). Han sier arbeidet med å finne nye lokaler er høyt prioritert. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.