*Nettavisen* Nyheter.

Krever «danskebåten» for 3 milliarder

Foto: Lien Kyrre (SCANPIX)

Konkurrenter saksøker Color Lines eierselskap for over 3 milliarder kroner.

17.12.12 12:40

Oslo (NTB): Fergerederiene Bastø Fosen AS og Nye Kystlink AS har saksøkt Color Group for til sammen over 3 milliarder kroner for brudd på konkurransereglene. Color Group avviser kravene som grunnløse.

Color Group er eier av Color Line, som er Norges største cruise- og transportrederi. De driver blant annet den velkjente Kiel-fergen.

Brudd på konkurranseregler
Ifølge E24 krever Bastø Fosen erstatning for tapt fortjeneste med en øvre grense på 991,5 millioner etter at rederiet ikke lyktes med å lansere en fergerute mellom Sandefjord og Strømstad. Rederiet mener dette skyldes brudd på konkurransereglene fra Color Line.

Nye Kystlink AS har rettet en forliksklage mot Color Line og Color Group med krav på erstatning på opptil 2.040 millioner kroner i forbindelse med tap på fergevirksomheten på strekningene Brevik-Hirtshals og Langesund-Strømstad.

Også Nye Kystlink mener Color Line har brutt konkurransereglene i disse tilfellene.

Avviser kravene
Konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line, Helge Otto Mathisen, avviser resolutt kravene.

- Dette er lykkejegere som prøver seg. Kravene er fullstendig grunnløse. At vi skal ha noe med at noen har gått konkurs på et mislykket forsøk på drive en ferge til Danmark, forstår vi ikke, sier han.

ESA-vedtak
Mathisen mener kravene som nå kommer, trolig har grunn i et vedtak fra ESA, EFTAS overvåkingsorgan, og at de to rederiene mener dette vedtaket gir dem rett på erstatning, men han avviser altså at dette er korrekt.

I ESA-vedtaket i mars ble Color Line dømt til å betale en bot på 145 millioner kroner etter at selskapet ble funnet skyldig i å ha misbrukt sin markedsmakt og sørget for å holde konkurrenter unna Strömstad havn, som rederiet hadde en eksklusiv avtale med. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.