RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever dødsstraff for tiltalt Boston-bomber

Foto: Uncredited (Boston Regional Intelligence Center)
Sist oppdatert:
Den føderale påtalemyndigheten i USA vil kreve dødsstraff for Dzjokhar Tsarnajev, som er tiltalt for å stå bak terrorbombene i Boston i fjor.

Boston (NTB-Reuters): Det opplyser USAs justisminister Eric Holder torsdag. Dzjokhar Tsarnajev (20) er blant annet tiltalt for drap og for bruk av masseødeleggelsesvåpen. Men det er ennå ikke klart når rettssaken er ferdig og en kjennelse foreligger.

Tre personer, deriblant en åtte år gammel gutt, ble drept og over 260 ble såret da to bomber eksploderte i målområdet for Boston Marathon i april i fjor.

Politiet mistenker at Dzjokhar og hans eldre bror Tamerlan utplasserte bombene. Tamerlan Tsarnajev ble senere drept under en skuddveksling med politiet. Dzjokhar selv ble alvorlig såret, men ble funnet i live og pågrepet få dager senere.

Rettssaken mot Tsarnajev startet i juli i fjor. Tiltalen ble tatt ut av USAs føderale påtalemyndighet, som har mulighet til å utstede dødsstraff, og ikke av påtalemyndigheten i delstaten Massachusetts, der Boston ligger. Massachusetts har nemlig ikke dødsstraff. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere