RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever en unnskyldning fra NRK

REAGERER. Knut Moland reagerer kraftig på NRK-journalist Tomm Kristiansens uttalelser etter at Tjostolv Moland døde i fengselet i Kongo.
REAGERER. Knut Moland reagerer kraftig på NRK-journalist Tomm Kristiansens uttalelser etter at Tjostolv Moland døde i fengselet i Kongo. Foto: Arkiv
- Denne ytringen var NRK totalt uverdig, og familiene krever en unnskyldning fra NRK på NRKs nettsider på en godt synlig plass, skriver Knut Moland i et brev til kringkastningssjef Thor Gjermund Eriksen.

(Tvedestrandsposten): - Han bruker ordet «oppvartning» fra UD om folk som er spiondømte, og som kjemper for sine liv, skriver Moland i en mail til kringkastningssjef Thor Gjermund Eriksen.

Det er NRKs utenriksmedarbeider, Tomm Kristiansens kommentar «Guttene som krenket Kongo» han sikter til. Kommentaren ble publisert på NRKs nettsider 19. august, dagen etter at Tjostolv Moland ble funnet død på fengselscellen i Kongo.

Ondskapsfullt
- Umiddelbart etter Tjostolv Molands død, under ytterst tragiske omstendigheter,kommer Tomm Kristiansen med en ytring på nettsidene på NRK. Dette er en utover det alminnelige ondskapsfull ytring som bryter med alle etiske regler, mener Knut Moland.

Direkte feil
Han mener flere påstander i NRKmedarbeiderens kommentar er direkte feil.

- Han skriver blant annet noe som han vet må være feil: «at de ble tatt med adskillige våpen», uttaler Moland i klagen til kringkastingssjefen.

Reagerer på ordbruk
Far til Tjostolv regarerer også på at Tomm Kristiansen, som har uttalt seg om saken i flere NRK-programmer, i kommentaren bruker ordet «oppvartning fra UD» om folk som er spiondømte, og som kjemper for sine liv.

- Og dette skjer umiddelbart etter et dødsfall, påpeker Moland.

Strø salt i sår
Han legger i brevet til at Tomm Kristiansens tidligere innlegg har bidratt til å strø salt i sår, og mener at disse «meget vel kan ha bidratt til det tragiske vi ser nå».

Krever unnskyldning
- Denne ytringen var NRK totalt uverdig,og familiene krever en unnskyldning fra NRK på NRKs nettsider på en godt synlig plass, skriver Knut Moland.

Han forventer et hurtig svar fra kringkastingsjefen og en unnskyldning på nettsiden.

- Vi finner det også uetisk å henge på et kommentarfelt fullt av ureflekterte ytringer umiddelbart etter et tragisk dødsfall. Får jeg ikke et hurtig svar, går vi videre til regjeringen, og Pressens faglige utvalg. Stortingsrepresentanter og presse er alt informert, skriver far til Tjostolv Moland.

Stort sett bra
Han avslutter brevet med å understreke at NRK for øvrig har oppført seg helt greit i hele saken, og at NRK Sørlandet har hatt god og etisk dekning.

- Det ville være fint hvis unnskyldningen også kommer på NRK Sørlandet, skriver Moland.

Ynkelig
I en mail som er sendt direkte til NRK-veteranen Tomm Kristiansen, skriver han:

- Familien står midt oppe i en dramatisk hjemsendelse av en død sønn og bror, og du velger å meske deg i andres elendighet. Mer ynkelig blir det ikke.

Denne saken er levert av Tvedestrandsposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere