Gå til sidens hovedinnhold

Krever fem år for Krekar

Aktor vil fengsle mulla Krekar i fem år for trusler mot blant annet Erna Solberg.

Aktor ber om at mulla Krekar blir funnet skyldig i å ha fremsatt ulvolige trusler om drap og terror, og at han dømmes til fem års fengsel, melder NTB.

Krekar er tiltalt for å ha truet blant andre Høyre-leder og tidligere kommunalminister Erna Solberg på livet.

- Jeg er ikke skyldig
Han er også tiltalt for å ha oppfordret til terrorisme, blant annet gjennom selvmordsangrep i Irak og mot amerikanske interesser og personell.

Selv nektet Krekar straffskyld da rettssaken mot ham startet i Oslo tingrett for to uker siden.

- Nei, jeg er ikke skyldig. Det jeg har sagt, vil jeg si igjen uten forandring, sa Krekar da han ble spurt om han erkjente straffskyld etter tiltalen.

Ifølge advokat Brynjar Meling har Krekar kun gitt en slags religiøs konsekvensanalyse og redegjort for islams syn på problemstillinger han er blitt forelagt.

«Hun skal betale prisen»
Det var under et møte i Oslo med internasjonal presse 10. juni 2010, at Krekar ifølge tiltalen blant annet sa: «Erna Solberg sier, kast ut mulla Krekar til døden, hun skal betale prisen for det. Hun skal betale prisen for det av eget ånd (liv). Hvem som tar livet hennes, vet jeg ikke. Al-Qaida, Ansar al-Islam, mine slektninger, barna mine, jeg vet ikke. Jeg vet ikke hvem. Men hun skal betale prisen sin».

Dom i saken er ventet om kort tid.

Reklame

Siste sjanse i kveld: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken