Gå til sidens hovedinnhold

Krever fengsel for Christoffer mor

Mener moren til Christoffer Gjerstad Kihle bør straffes med fengsel i to år og seks måneder.

Påtalemyndigheten mener moren til Christoffer Gjerstad Kihle bør straffes med fengsel i to år og seks måneder, hvorav tre måneders ubetinget fengsel, for passiv medvirkning til sønnens død i 2005.

Påstanden mot moren under ankesaken i Agder lagmannsrett er i tråd med dommen fra Tønsberg tingrett i fjor. Da la påtalemyndigheten ned påstand om kun en betinget straff mot den 38 år gamle kvinnen. Tingretten mente imidlertid at deler av straffen burde sones i fengsel og dømte henne til tre måneders ubetinget fengsel av straffen på to og et halvt år. Mandag la aktor Kjetil Baustad Egelie ned påstand om det samme.

- Dette er en svært alvorlig sak. En ung gutt med store lidelser, fatal utgang og med tiltaltes passivitet som gjorde det mulig. Christoffer var i en skremmende og svært vond situasjon både fysisk og psykisk og fikk ikke hjelp av de nærmeste rundt seg. Derfor veier allmennpreventive hensyn også tungt i denne saken, sa Egelie i prosedyren.

Han trakk imidlertid fram at den lange behandlingstiden rettsprosessen har hatt og at den massive medieomtalen av moren er å betrakte som formildende omstendigheter.

I 2009 ble ektemannen hennes, Christoffers stefar, dømt til åtte års fengsel for mishandling med døden til følge for volden som skjedde i 2005.

Les også: Christoffers stefar banket opp i fengsel

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren