Krever Hagen som ordfører

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

- Høyre må bevise at de kan samarbeide, sier Frps Christian Tybring-Gjedde.

27.06.11 08:33

Frp ønsker å ta over ordførerembete i Oslo etter høstens valg og ønsker å gi Høyre fire nye år med byrådslederembete i bytte mot ordførerplassen, skriver Klassekampen mandag.

Hvis så ikke skjer, kan det få konsekvenser for samarbeidet på riksplan, advarer Tybring-Gjedde:

- Skal vi samarbeide i regjering etter 2013, vil resultatet i de store byene være et viktig utgangspunkt. Skal vi sitte sammen i regjering etter 2013, må Høyre bevise at partiet kan samarbeide, sier han.

Oslo Høyre er ikke veldig entusiastiske til forslaget og nestlederen i Oslo Høyre stiller seg avvisende til at ordførerspørsmålet skal avgjøres før valget.

- Vi har et godt samarbeid med Frp i byråd, med utgangspunkt i et parlamentarisk flertall bestående av alle de fire partiene på borgerlig side. Vi har alltid søkt et bredt borgerlig samarbeid i Oslo, og det har gitt gode resultater de siste 14 årene. Vi stiller søker gjenvalg for Fabian Stang og byrådet Berger Røsland, så får velgerne avgjøre, sier nestleder og stortingsrepresentant Nikolai Astrup til avisen.

Høyre-leder Erna Solberg har tidligere vært krystallklar på at dersom Høyre vinner valget i hovedstaden vil det ikke bli enklere for Frp å sitte igjen i ordførerstolen.

- Vi fikk begge posisjonene i 2007, og det er enda større grunn til at vi skal få begge posisjonene i 2011, dersom vi vinner valget, sier Solberg. '

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Politikk

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag