RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever heroin på resept

Unge Venstre krever at heroinavhengige får tildelt brukerdoser på resept. - Narkomane er mennesker de også, sier nestleder Jonas Stein Eilertsen.

(YEYE): Mandag vedtok det danske Folketinget med overveldende flertall å bevilge 70 miilioner danske kroner på et prøveprosjekt som skal gi heroin på resept til tunge narkomane.

Venstres ungdomsparti ønsker nå å innføre lignende prøveprosjekt i Norge.

- For de som trenger hjelp
1. nestleder i Unge Venstre, Jonas Stein Eilertsen, mener heroin på resept vil gi de narkomane verdigheten tilbake.

- En ting er helt klart, og det er at norsk narkotikapolitikk er feilslått. Unge Venstre ser på narkomane som mennesker med problemer, som trenger hjelp, ikke som kriminelle vi må straffe. Derfor ønsker vi å gjøre dette for å gi narkomane verdigheten tilbake, sier han.

Eilertsen tror forslaget vil redusere kriminaliteten.

- Narkomane vil ikke lenger måtte drive vinningskriminalitet eller tigging for å kunne skaffe seg nok penger til den neste dosen. Og når bruken da skjer under kontrollerte former, vil ikke den narkomane eller andre ta skade av det. Dessuten viser resultater fra den tyske prøveordningen at 50 % av metadonpasientene klarte å skaffe seg jobb, som følge av prosjektet, mener han.

- Positive
Oslo Venstre er positive til Unge Venstres forslag.

- Vi ønsker å sette i gang et mindre prøveprosjekt her i Oslo for å se om vi kan oppnå de samme gode resultatene som man har gjort i Tyskland. Foreløpig jobber vi målrettet mot bystyret for å se om vi kan få til et flertall, sier gruppeleder for Oslo Venstre, Ola Elvestuen.

Mer fra Yeye: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere