*Nettavisen* Nyheter.

Krever høy erstatning fordi hun mener saken er ekstraordinær

Lillehammer (NTB): Kravet om oppreisning savner sidestykke i rettspraksis, medga bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal da hun ba om at Rune Øygard dømmes til å betale 260.000 kroner.

- Jeg er klar over at dette beløpet er i overkant av hva som følger av rettspraksis. Men dette er en helt ekstraordinær sak, sa Hjortdal i sin prosedyre fredag morgen.

Hun leste likevel opp fra dommer som kunne gi retten veiledning i tilfelle den 17 år gamle jenta skal tilkjennes erstatning. Hjortdal argumenterte med at overgrepene i seg selv var en åpenbar belastning for jenta, og viste til at to psykologer i retten har beskrevet symptomer som klart er forenlig med diagnosen posttraumatisk stresslidelse.

Men den store oppmerksomheten som er viet saken, både i mediene, gjennom Rune Øygards forskjellige medieopptredener, men også i lokalsamfunnet til jenta, har påført henne en betydelig ekstrabelastning. Hun har selv beskrevet sosial utfrysing og en massiv rykteflom som blant annet sår tvil om hennes motiver for å anmelde ordføreren.

- Saken ble ikke anmeldt til politiet fordi fornærmede ønsket seg penger til en ny hest, sa hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.