*Nettavisen* Nyheter.

Krever ikke elektrifisering av hele Utsira

Oslo (NTB): Regjeringen vil ikke kreve at oljeselskapene forsyner alle feltene på Utsira-høyden i Nordsjøen med kraft fra land.

15.01.14 12:39

- En områdeløsning for kraft til land til Sverdrup og de andre nye feltene i nærheten, har vist seg å bli flere milliarder kroner dyrere enn tidligere antatt, skriver Olje- og energidepartementet i en epost til NTB.

I eposten går det fram at oljeselskapene gis anledning til å vurdere alternative løsninger «som gir muligheter for en best mulig kraftløsning basert på kost-/nyttevurderinger for Sverdrup og området som helhet».

OED mener dette er i tråd med hva regjeringen tidligere har signalisert, men daglig leder Marius Holm i miljøstiftelsen Zero er uenig.

- Forutsetningen om elektrifisering av hele området har ligget fast siden feltene ble funnet for fire år siden, sier han til NTB.

Olje- og energidepartementet understreker at Sverdrup skal drives med kraft fra land fra produksjonsstart i 2019, men Holm tviler på at hele energibehovet blir dekket. Han mener regjeringen gir oljeselskapene en fullmakt til å velge det aller dårligste klimaalternativet for utbyggingen av Utsira-høyden (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.