Gå til sidens hovedinnhold

Krever lavere straff etter treg etterforskning

Lillehammer (NTB): Politiets sommel må føre til lavere straff for en 45 år gammel lastebilsjåfør som er tiltalt for 20 overgrep og voldtekter, mener mannens forsvarer.

Forsvareren, advokat Svein-Harald Foss, krevde lavere straff da den omfattende straffesaken mot lastebilsjåføren fra Lillehammer startet i Sør-Gudbrandsdal tingrett mandag. Lastebilsjåføren er tiltalt for overgrep mot 20 mindreårige gutter.

21. juli 2009 tok barnevernet i en kommune i Midt-Norge kontakt med det lokale lensmannskontoret etter mistanker om at en gutt var blitt utsatt for omfattende overgrep gjennom to-tre år.

Først 18. september i fjor ble mannen pågrepet og begge hjemmeadressene hans grundig ransaket av Kripos, skriver Aftenposten.

45-åringen er tiltalt for voldtekt, seksuell omgang med barn, seksuelt krenkende atferd, samt besittelse av over 1.000 bilder og filmer, som viser overgrep mot barn.

De fleste av ofrene skal 45-åringen ha møtt på nettet. Ifølge tiltalen har han blant annet utgitt seg for å være kontrollør på nettstedet Gaysir og truet ofrene med at de ville bli politianmeldt dersom han ikke fikk noe tilbake, skriver VG.

Rettsdagen begynte med at dommeren leste opp alle tiltalepunktene, og tiltalte erklærte ikke straffskyld for hvert enkelt punkt, ifølge gd.no.

Det er satt av 14 dager til saken. Aktoratet har 19 vitner og et dommeravhør. Mannens forsvarer, Svein-Harald Foss hadde i utgangspunktet seks vitner, men har frafalt to. (©NTB)

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album