RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever lengre jakttid

Grunneiere og jegere vil ha mer tid på elg- og hjortejakta for å få mindre skadeskyting og bedre næring.

Utmarksnæringa og jegernes interesseforeninger gjennomgikk en slagplan på mandag som er sendt på høring i Direktoratet for naturforvaltning. Både Norskog, Bondelaget, Norsk Fjellstyresamband og Norges Jeger og Fiskerforbund (NJFF) ønsker å utvide jakttiden.

- Vi er enige om at jakttiden må forlenges. Men vi ser nå på hvilke forlengelser vi kan bli enige om. Detaljene skal nå styrebehandles i de ulike organisasjonene, sier næringspolitisk sjef i Norskog, Gaute Nøkleholm til Nationen.

Nøkleholm mener at jegere som får bedre tid til å jakte oftere slipper produksjonsdyr forbi posten. Han påpeker at forsøk viser at stor- og småviltjegere går godt sammen i terrenget.

Som et prøveprosjekt i sesongene 2002 til 2005 fikk åtte kommuner lov til å jakte ut november. Norsk institutt for naturforskning fant ut at resultatet ble roligere jakt, færre skadeskytinger og god samjakt.

Les om dagens jakttider i Norges her. Disse gjelder frem til 31. mars 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere