*Nettavisen* Nyheter.

Krever livsvarig for voldtektsmenn i New Delhi

New Delhi (NTB-AFP-DPA): Regjeringen i India mener at mennene bak massevoldtekten på en buss i New Delhi må dømmes til livsvarig fengsel. Samtidig lover politiet å gjøre livet i den indiske hovedstaden tryggere.

Innenriksminister R.K. Singh lover å gjøre alt som står i menneskelig makt for å hjelpe den 23 år gamle kvinnen som sist søndag ble overfalt og voldtatt av seks menn. Hun kjempet fredag fortsatt for sitt liv på et sykehus i den indiske hovedstaden.

- Vi vil kreve livsvarig fengsel, som er lovens strengeste straff i slike saker, og vi vil be om at saken kommer opp raskest mulig, sa Singh fredag.

Tusenvis av rasende demonstranter har krevd at voldtektsmennene dømmes til døden.

Fem av de seks overgriperne er arrestert, og politiet spår at den sjette snart vil bli pågrepet. Samtidig lover politiledelsen nye tiltak for å styrke sikkerheten, blant annet utplassering av flere sivilkledde tjenestemenn som skal overvåke blant annet kollektivtrafikken.

Voldtekt er en svært utbredt forbrytelse i den indiske hovedstaden, viser offisiell statistikk. I tidsrommet fra 1. januar til 15. desember i år ble det registrert i alt 661 anmeldte voldtekter, opplyser byens politimester Neeraj Kumar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.