*Nettavisen* Nyheter.

Krever lovendring til barnas beste

BARN ER BARN; UANSETT: Budskapet var klart da Andrea Sjøvoll og resten av de fremmøtte demonstrerte imot det de mener er en inhumuan asylpolitikk. Foto: Lars Brock Nilsen

Redd Barnas ungdomsorganisasjon vil ha en ny asylforskrift. Se video.

17.06.13 15:40

Flere organisasjoner står bak kravet om at regjeringen må gjøre mer for å sikre hensynet til barna i asylpolitikken.

Mandag stilte Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press og flere andre opp foran Stortinget for å demonstrere. Utlendingsnemnda har ikke klart å overbevise kritikerne om at de det siste året har lagt seg på en mer oppholdsvennlig linje når det gjelder asylbarna.

- Denne saken har pågått altfor lenge uten at vi kan se at det har skjedd noe. Hensynet til barnets beste blir ikke tatt vare på. Nå er det sagt nok, sa Andrea Sjøvoll, leder for Press - Redd Barnas ungdomsorganisasjon - til Nettavisen etter demonstrasjonen.

Les også: Krever amnesti for asylbarna

De politiske ungdomsorganisasjonene AUF, Sosialistisk Ungdom, KrFU, Unge Venstre og Rød Ungdom deltok sammen med Press, Norsk Folkehjelp, Fagforbundet, Antirasistisk Senter og Noas.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIL GI TYDELIG SIGNAL: Partisekretær i Rødt, Mari Eifring. Foto: Ingar Haug Steinholt

I alt samlet de snaut hundre demonstranter på plenen foran Stortinget.

Partisekretær Mari Eifring i Rødt sier det er på tide å sende et tydelig signal til regjeringen.

- Nå må vi få en mer human asylpolitikk. Det går ikke ann å behandle barn på denne måten, uansett om de er asylsøkere eller etnisk norske. Dette så vi senest i forrige uke med hjemsendelsen av Neda og familien hennes i forrige uke, sier Eiffring.

Klikk på bildet for å forstørre.

OPPMERKSOMHET: Pressen la god merke til de fremmøtte som demonstrerte foran Stortinget mandag formiddag. Foto: Lars Brock Nilsen

Ingen stortingsrepresentanter viste seg, og ingen av de folkevalgte fikk høre oppfordringen fra 17 år gamle Meika som selv frykter å bli sendt ut av landet, melder NTB.

- Har vi ikke mistet mange nok barn og unge, spurte hun med henvisning til massakren på Utøya 22. juli 2011.

Samtidig går SV ut og sier at de vil gi oppholdstillatelse til alle asylbarn som har vært mer enn tre år i Norge. Forslaget omfatter rundt 650 barn som bor i Norge med avslag på asylsøknaden, ifølge NTB.

- Vi trenger nytt regelverk som setter barnets beste først, skriver SV-leder Audun Lysbakken på Twitter.

VIDEO: Se video fra demonstrasjonen utenfor Stortinget her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.