Krever mer erstatning etter Åsta-ulykken

Foto: Lars Fogelstrand (Glåmdalen)

Linda Ellefsrud vil ha flere millioner i erstatning.

17.12.10 21:25

Fra før har Linda Ellefsrud fått 1,6 millioner kroner i erstatning etter Åstaulykken, men nå kjemper hun for å få ytterligere 4 og 5,5 millioner i er erstatning, skriver Glåmdalen.

På grunn av at Ellefsrud ikke har klart å verken jobbe eller fullføre utdanning etter ulykken, ber hun nå om mer erstatning fra forsikringsselskapet Tryg. Dette skriver nrk.no fredag.

– Det handler om tapt arbeidsinntekt både i de 11 åra som har gått etter ulykken og i framtida, sier advokat Jan Inge Thesen til nrk.no .

Vant i mai
I mai i år var sakken oppe i Sør-Østerdal tingrett der Linda Ellefsrud fra Skarnes vant over Tryg, og ble tilkjent en erstatning på 4,3 millioner kroner.

Fra før har hun fått 1,6 millioner fra Tryg, som mener det ikke er ulykken som er årsaken til alle problemene Ellefsrud har i dag. Forsikringsselskapet anket dommen til lagmannsretten som denne uken har behandlet saken.

– Vi ba om full frifinnelse. Vi mener 1,6 millioner er nok, sier pressetalsmann i Tryg, Roald Stigum Olsen.

Flere alternativer

Retten skal nå vurdere om Ellefsrud har krav på erstatning og eventuelt hvor mye hun får. Advokat Jan Inge Thesen og Linda Ellefsrud ga retten noen alternativer i sin påstand.

Hvis Ellefsrud kan jobbe 50 prosent i fremtiden, vil de ha 4 millioner kroner i erstatning. 4,7 millioner om hun kan jobbe 20 prosent, og 5,5 millioner i erstatning hvis retten mener Ellefsrud blir varig ufør.

– I kravet vårt tar vi utgangspunkt i hva hun kunne ha tjent til nå og i framtida, hvis Åstaulykken ikke hadde skjedd og hun hadde fortsatt etter planen, sier advokat Jan Inge Thesen til nettstedet.

Tryg krever nå at Ellefsrud må betale saksomkostningene til forsikringsselskapet dersom hun taper saken.

Dommen er sannsynligvis ikke klar før i slutten av januar eller begynnelsen av februar.

Flere saker fra Glåmdalen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.