RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever operasjon for skifte av juridisk kjønn

Helsemyndighetene krever at John Jeanette Solstad Remø må steriliseres for å få lov til å skifte kjønn. 

Det er diskriminering, slår Likestilling- og diskrimineringsombudet fast.

Remø er juridisk sett en mann, men ser ut som en kvinne. Det skaper problemer i situasjoner hvor det skal framlegges legitimasjon, og Remø ønsker derfor å skifte kjønn juridisk, skriver Adresseavisen.

Men Remø godtar ikke kravene helsemyndighetene stiller. Personer som har en annen kjønnsidentitet enn den de er født med, må i dag gjennom hormonell behandling, diagnose og operere bort kjønnsorganer for å endre juridisk kjønn.

Remø har klaget inn kravet helsemyndighetene stiller til Likestilling- og diskrimineringsombudet, som støtter klagen.

– Helsemyndighetene gir ingen begrunnelser for at man skal måtte gjennomgå disse store fysiske forandringene for å kunne leve som den man føler seg. Kravet er i strid med diskrimineringsloven om seksuell orientering, sier likestilling- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik i en pressemelding.

Helsedirektoratet har opprettet en ekspertgruppe som er i gang med å gjennomgå gjeldende praksis, herunder steriliseringskravet, skriver Adresseavisen. Gruppa skal levere en rapport med anbefalinger innen utgangen av januar 2015. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere