RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever reduksjon av regjeringens biomålsetting

Oslo (NTB): Økt bruk av biodrivstoff vil ramme fattige bønder i u-land. Det mener miljø- og utviklingsorganisasjonen Spire. De krever at regjeringen reduserer innblandingsmålet.

Store jordbruksområder i Afrika blir kjøpt opp av utenlandske selskaper for å dyrke råvarer til biodrivstoff. Dermed blir det mindre dyrkbar mark til overs. Utviklingen bekymrer flere internasjonale miljøorganisasjoner, og nå ønsker Spire at også den norske regjeringen tar hensyn til dette, skriver Nationen.

- Utviklingen er både alvorlig og trist, og vi kan ikke akseptere at vårt ønske om å leve klimavennlig rammer fattige mennesker i Afrika. Regjeringen er nødt til å revurdere politikken, sier leder Christian Bull i Spire, som er Utviklingsfondets ungdomsorganisasjon.

Regjeringen ønsker å øke innblandingen av biodiesel i vanlig diesel for å bidra til å redusere CO2-utslippet. Målet var opprinnelig å komme opp i fem prosent innblanding innen 1. juli neste år, men miljøvernminister Erik Solheim (SV) har sagt at han vil framskynde dette til 1. januar.

Spire mener at regjeringen heller bør bidra til økt produksjon av biodrivstoff her i landet enn å stimulere til økt forbruk, noe som vil bety at det må importeres mer råvarer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere