Gå til sidens hovedinnhold

Krever svar om kollen-sprekk

Torsdag ble det kjent at nye Holmenkollen sprekker med en halv milliard kroner. Byrådet i Oslo jobber nå for å kutte kostnadene.

SV krever en grundig redegjørelse etter budsjett-sprekken for nye Holmenkollen. SV mener at Byrådet har bommet så grovt på kostnadsanslaget at det bør få politiske konsekvenser.

Prislappen blir dobbelt så høy som det man regnet seg frem til for bare noen måneder siden. 1,1 milliarder kroner er prislappen nå. For denne prisen skal vi få ny Holmenkollbakke, ny Midtstubakke, ombygging av skistadion samt nye fasiliteter for deltakere, publikum og presse.

SVs gruppeleder i bystyret, Knut Even Lindsjørn, mener denne fordoblingen er uforklarlig, og han krever en grundig redegjørelse hvor hvordan det var mulig å regne så feil. NRK Østlandsendingen spurte ham torsdag om han tror Oslo må si fra seg ski-VM som følge av den dramatiske nye prisen.Lindsjørn holder det for lite sannsynlig at kommunen og Norge må si fra seg ski-VM.

- Det er nok større sannsynlighet for at byrådet må si fra seg en byråd, sier Linsjørn med henvisning til kulturbyråd Anette Wiig Bryn.

Lae er skeptisk

Byrådsleder Erling Lae er også skeptisk til de høye kostnadene.

- Vi kan ikke uten videre godta dette, det vi må gjøre nå er å se på alle mulige måter for å få kostnadene ned, sier Lae til NRK.

Byrådslederen forteller også at de vil utrede om det er mulig å ta stor bakke i Midstuen og normal bakke i Holmenkollen for å se hvor om det kan bidra til å minske budsjettet. Et annet sparings-alternativ kan være å velge en annen arkitekt. Lae mener også det er et poeng at anlegget ikke bare blir bygget for VM.

- Vi må tenke over hva som er riktig investeringer for byens behov, også utover de 14 dagene vi skal ha det moro, sier han.

Reklame

I kveld kan man vinne 467 millioner